Translate

16. pro 2017.

Zašto je i u uredu važno imati tegle sa cvijećem?



Cvijeće nije samo estetski element u interijeru. Osim što pridonosi atmosferi i ljepoti, ono filtrira i vlaži zrak. Upravo zato treba ga i vaše radno mjesto



Pogled na dom ili ured pun zelenila nije samo estetski doživljaj u kojem ćete uživati i opustiti se nakon napornog radnog dana. Cvijeće doista osvježava svaki prostor, a naročito to vrijedi za neke vrste koje mogu pokupiti čak do 80 posto štetnih tvari i plinova iz prostora. Naročito je to bitno u velikim gradovima gdje nema dovoljno čistoga zraka, a niti dovoljno vlage.

Problem s vlagom naročito je prisutan u zimskim mjesecima jer grijanje isušuje zrak, a usto je prozračivanje prostorija zbog hladnoće rjeđe nego inače. Zrak u zatvorenim prostorima zagađuju i štetne susptance koje se nalaze u sredstvima koje upotrebljavamo - od kozmetičkih preko onih za čišćenje i održavanje doma i odjeće pa sve do nekih materijala koji nemaju prirodno podrijetlo (lakovi, boje, plastika...). 


Saznajte koje biljke mogu doprinijeti kvaliteti zraka u prostoru - pročistiti ga, donijeti više kisika te donijeti više vlage. I neka vaša nova radna godina počne s barem jednim takvim primjerkom u uredu.

SANSEVIERIA Biljka poznata i kao svekrvin jezik čisti zrak od otrovnih plinova. Pogodna je za spavaće sobe jer ne troši kisik po noći nego ga crpi iz svojih rezervi.

BAMBUS PALMA
Popularna tropska biljka koja vlaži zrak i uklanja iz njega štetne formaldehide, kloroform i ksilofene.

SPATIFILUM

Ova nezahtijevna tropska biljka s bijelim cvjetovima neutralizria otrovne plinove ugljik monoksid i formaldedid iz zraka.

Vjerojatno najčešća biljka u našim domovima naročito je korisna zimi kada radi grijanje budući da vlaži zrak. Također, upija supstance koje ispuštaju elektronski uređaji stoga ih smjestite pored njih.

 KLOROFIT
Cvijet poznat pod imenom zeleni ljiljan jedan je od najefikasnijih čistača zraka. Ima sposobnos da na 70% očisti zrak od štetnih sastojaka poput amonijaka, formaldehida i benzena.

Gerber Zbog prekrasnih latica mnogima omiljeno cvijeće možete nabaviti i u tegli - duže će trajati i poslužiti kao izvrstan izvor kisika, naročito preko noći što pogoduje na kvalitetu našega sna.

Izvor:D
omivrt.vecernji.hr

Podijelite na svoj PROFIL

0 komentari:

Objavi komentar

 
Copyright © 2014 Moj Vrt Cvijeća • All Rights Reserved.
Template Design by BTDesigner Published.. Blogger Templates • Powered by Blogger
back to top